Svi ponekada imamo i lepe i ružne emocije. Kada smo srećni često taj osećaj delimo sa najbližim osobama. A kada smo tužni, uplašeni, depresivni, besni, povlačimo se u sebe i taj osećaj ne delimo ni sa kim. Potreban nam je savet ili mišljenje nekoga ko je stručan da nam pomogne ali se ne usuđujemo ikoga da pitamo. Razlog znamo samo mi. Od danas na našem sajtu imate mogućnost da uz najveću diskreciju - uz šifru, postavite pitanje stručnjaku psihologu- psihoterapeutu i da pročitate odgovor. Koristeći šifru zadržavate potpuno pravo na diskreciju a stručan odgovor dobijete na našem sajtu u roku od 48h.Ukupno: 162
Juče: 95

Danas: 67


 

  

PSIHOLOG RADMILA GRUJIČIĆ
psihopomoc2012@yahoo.com

Pratite nas na Facebook-u

Psiho centar Psihomedica
https://psiho-centar-psihomedica.business.site/


Koji su simptomi napada panike

 

Kada osoba koja pati od fobije dođe u kontakt ,ili zna da će uskoro doći u kontakt sa stvarima i situacijama kojih se boji,ona razvija neke akutne fizičke simptome.Anksioznost se može prezentovati velikim brojem simptoma,a različiti ljudi reaguju različitim simptomima.

Simptomi napada panike su:

*

brzo lupanje srca
*

gubljenje daha
*

bol u prsima
*

crvenjenje i znojenje
*

osjećaj bolesti i slabosti
*

drhtanje ruku ili cijelog tijela
*

smetenost
*

suha usta

Iskustvo može biti tako neugodno intenzivno da bolesnik često misli da proživljava akutni srčani udar.Neke osobe osjećaju reakcije svog tijela tako izraženim,ekstremnim i van kontrole da imaju osjećaj da su tek posmatrači cijele situacije,tj.svoje panične reakcije. Panični strahovi praćeni su osećanjem da će osoba poludeti ili umreti ali to se nikada ne dešava. Od napada panike niko nikada nije umro niti poludeo.

Autorsko pravo preuzetog teksta je :  http://www.znanje.org Gde možete naći više informacija
Sva prava Zadržana Agencija 'Autentik'