Svi ponekada imamo i lepe i ružne emocije. Kada smo srećni često taj osećaj delimo sa najbližim osobama. A kada smo tužni, uplašeni, depresivni, besni, povlačimo se u sebe i taj osećaj ne delimo ni sa kim. Potreban nam je savet ili mišljenje nekoga ko je stručan da nam pomogne ali se ne usuđujemo ikoga da pitamo. Razlog znamo samo mi. Od danas na našem sajtu imate mogućnost da uz najveću diskreciju - uz šifru, postavite pitanje stručnjaku psihologu- psihoterapeutu i da pročitate odgovor. Koristeći šifru zadržavate potpuno pravo na diskreciju a stručan odgovor dobijete na našem sajtu u roku od 48h.Ukupno: 152
Juče: 95

Danas: 57


 PSIHOLOG RADMILA GRUJIČIĆ
psihopomoc2012@yahoo.com

Pratite nas na Facebook-u

Psiho centar Psihomedica
https://psiho-centar-psihomedica.business.site/


 Deset koraka za prirodno zdravlje


Dr Loren Dej u knjizi "Kako sam pobedila rak" (izdanje časopisa Zdrav život) piše o alternativnim pristupima unapređenju zdrvlja. I sama dr Dej je uspela da se promenom načina života izbori sa rakom dojke.Ispravna ishrana

Američko udruženje za borbu protiv raka i Harvardska škola za očuvanje zdravlja priznaju da je ishrana bogata voćem, povrćem i žitaricama najbolji način sprečavanja raka. I da je ishrana bogata životinjskim mastima jedan od uzročnika raka. Tri obroka na dan napravljenih isključivo od zdrave, neprerađene hrane i puno svežeg domaćeg soka od povrća - to je prava stvar.

Vežbe i fizička aktivnost

Brojne medicinske studije su pokazale da program redovnih vežbi u veoma značajnoj meri smanjuje rizik od raka. Na primer, studije nam kažu da 4 sata vežbi nedeljno umanjuje učestalost raka dojke za 66,6%.

Pijenje vode

Voda sačinjava 75% tela i 85% mozga. Svakog dana gubimo 10 čaša vode iz naših tela, samim tim što smo živi. Ako ne nadoknadimo taj gubitak vode i pijemo kafu i alkohol, a oboje su diuretici, što znači da vam iz tela izvlače više tečnosti nego što je popijete, mi polako ali sigurno dehidriramo, odnosno gubimo tečnost, i dan za danom svoja tela činimo sve bolesnijim. Dehidracija je jedan od ključnih razloga za pojavu svih bolesti, uključujući i rak.

Sunčeva svetlost

Ona je apsolutno neophodna za dobro zdravlje. Ne možeš napraviti dobru baštu, a kamoli zdravo telo bez obilja sunca. Sunčeva svetlost snažno potpomaže razvoj vašeg imunog sistema i smanjuje veličinu unutrašnjih zloćudnih tumora. Tu su još i druge pogodnosti.

Umerenost

To znači uklanjanje svih štetnih materija kao što su kafa, alkohol, duvan, šećer, veštački zaslađivaći, konzervansi za hranu, pojačivači arome, konzervisana hrana i droga! Ovde ne mislim samo na opojne droge, nego i na lekove. Svi lekovi imaju štetne posledice po vaše telo. Ne kažem vam da odmah prestanete da uzimate lekove i izbacite ih iz kuće, to je opasno. Ali kako sve više budete prihvatali Program zasnovan na prirodnim načelima i obnavljali svoj imuni sistem, sve će vam manje trebati lekovi.

Svež vazduh

Spoljni vazduh je neophodan za dobro zdravlje. Zloćudni tumori rastu  dvaput brže ako se udiše vazduh iz unutrašnjosti prostorija nego kad se diše vazduh sa otvorenog prostora. Ako vas u bolnici leče od neke bolesti, vi neprestano udišete vazduh koji su izdahnuli svi drugi bolesnici iz bolnice. Prozori su u bolnicama obično hermetički zatvoreni, a u intenzivnoj nezi svetla se pale i gase neprestano 24 sata na dan remeteći bolesnikov bioritam, odnosno ritam smenjivanja dana i noći. To je ključni činilac u nastajanju bolesti.

Odgovarajući odmor u pravo doba noći

Jedino vreme kada vaše telo stvarno može da se obnovi jeste kada spavate. Svaki bolesnik od raka bi trebalo da bude u krevetu najkasnije do 21:30. U to vreme počinju da se proizvode hormoni ozdravljenja. Ali, tada već morate da čvrsto spavate da bi od njih imali koristi.

Oslobađanje od stresa

Stres je jedan od najvažnijih uzročnika svih bolesti, uključujuæi i rak. Najbolji način da se oslobodite stresa, kako pokazuju medicinske studije, jeste da naučite da imate poverenje u Boga i da čitate Bibliju. Izbegavajte istočnjačku meditaciju i vizualizaciju ako stvarno želite da ozdravite.

Da li mogu da ozdravim, a da ne verujem Bogu? Odgovor glasi: "Što kvalitetnije jedeš i živiš, to ćeš biti zdraviji. A ako želiš da preokreneš ozbiljnu bolest kao što je rak, korenito moraš da promeniš sve u svom životu. A to je nemoguće učiniti bez Božje pomoći".

Stalno čujem ljude kako mi kažu: "Mene ne zanimaju ove religiozne stvari i priča o Bogu". Odgovorila bih vam: "Pogledajte dokle ste došli svojom snagom. Imate rak kao što sam i ja imala. Bila sam ateista tokom celog svog zrelog života, međutim, shvatila sam da mi je potrebna sva pomoć do koje se može doći, a to uključuje i Boga".

Stav zahvalnosti

Budite zahvalni za ono što imate. Reči koje izlaze iz vaših usta velikim delom oblikuju vašu stvarnost. Posle samo 5 minuta razgovora sa bolesnikom od raka mogu da kažem da li će on ozdraviti ili ne. Ako se žale i gunđaju, usredsređuju se na svoje slabosti, krive druge ili Boga za svoju bolest, za njih nema šanse da ozdrave. Ozdraviće ona osoba koja daje sve od sebe kako bi ozdravila, koja ima dobar, pozitivan duh i koja će sa 100% predanosti nastojati da sprovede Plan ozdravljenja.

Duh dobre volje

Izađite iz svoje ljušture. Svi patimo od sebičnosti. Trebalo bi da naučimo da brinemo o drugim ljudima i da nam je stalo do njih. Takođe i da prestanemo da gledamo samo na sebe. Biblija kaže da će vaše zdravlje procvetati kada se budemo brinuli za druge. Ako su bolesnici bili onako dugo bolesni i vezani za krevet kao što je to bio slučaj i sa mnom, nisam mogla da činim puno za njih, ali mogla sam da molim Boga za njih! I naravno, da prestanem da gledam samo na svoje probleme.

Ono što stavljate u svoj um podjednako je važno kao i ono što stavljate u svoja usta. Ne možete daleko da stignete ako redovno gledate zabavne emisije. Što se mene tiče, morala sam da prestanem čak i sa vestima. Bez filmova, bez muzike, osim visokokvalitetne religijske i klasične muzike. Čitala sam samo Bibliju i visokokvalitetne religijske knjige. Naša pažnja bi trebalo da je okrenuta samo prema istinitim, poštenim, čistim, lepim i dobrim stvarima. Negativne misli moramo ukloniti iz našeg uma.

Znam da ovi koraci izgledaju prejednostavni. Prosečnoj osobi je teško da poveruje da se tok tako ozbiljnih bolesti, kao što je rak, može potpuno preokrenuti tako jednostavnim tehnikama. Koliko god da izgledaju jednostavne, ove stvari su istovremeno teške, zato što zahtevaju da pomenite način svog života. Mi želimo da nastavimo da živimo na isti način i jedemo iste stvari kao i ranije, da nam doktor da pilulu i da time rešimo problem. Lekovi nikad ne leče bolest. Uzrok raka nije u nedostatku hemoterapije, zračenja ili operacija. Rak se izaziva time što se krše pravila zdravog života.

Dobra vest je u tome što su svih 10 koraka potpuno besplatni, osim hrane koju ionako morate da kupujete. Sada znate da postoji način da ozdravite. Doktori, članovi porodice i prijatelji više ne moraju da vrše pritisak na vas. Iako je rak ozbiljna bolest i vi morate da obnovite svoj imuni sistem da biste ozdravili. Vi i ja znamo da više ne moramo da se bojimo raka. 


Sva prava Zadržana Agencija 'Autentik'