Svi ponekada imamo i lepe i ružne emocije. Kada smo srećni često taj osećaj delimo sa najbližim osobama. A kada smo tužni, uplašeni, depresivni, besni, povlačimo se u sebe i taj osećaj ne delimo ni sa kim. Potreban nam je savet ili mišljenje nekoga ko je stručan da nam pomogne ali se ne usuđujemo ikoga da pitamo. Razlog znamo samo mi. Od danas na našem sajtu imate mogućnost da uz najveću diskreciju - uz šifru, postavite pitanje stručnjaku psihologu- psihoterapeutu i da pročitate odgovor. Koristeći šifru zadržavate potpuno pravo na diskreciju a stručan odgovor dobijete na našem sajtu u roku od 48h.Ukupno: 162
Juče: 95

Danas: 67


 PSIHOLOG RADMILA GRUJIČIĆ
psihopomoc2012@yahoo.com

Pratite nas na Facebook-u

Psiho centar Psihomedica
https://psiho-centar-psihomedica.business.site/


 

Dinamika ličnosti

 

Dinamika ličnosti se bavi izučavanjem motivacionih ili dinamičkih dispozicija ličnosti i procesa putem kojih deluju. Postoje dva shvatanja o snagama koje pokreću i usmeravaju aktivnost ličnosti, prvo je da su osnovne pokretačke snage ponašanja urođene, a drugo da su za ponašanje čoveka važni tokom života stečeni motivi ili pokretači ponašanja.

čovek ima veliki broj želja i ciljeva, motiva i potreba, te da bi ih ostvario on mora stupiti u akciju odn. izvršiti izbor. To svojstvo čoveka da može da vrši izbor naziva se volja, a akcije koje se preduzimaju na osnovu svesno i namerno izabranih ciljeva nazivaju se voljnim radnjama.

Na slici je prikazan psihološki profil za 41 vodećeg atletičara sa Olimpijade 1952. godine prema Katelu.Iznad prosjeka su razvijena svega dva faktora: E (težnja za dominacijom) i Ц (snaga ega).Nešto ispod prosjeka su razvijeni faktor H (prostodušnost) i Г (super - ego). 
Sva prava Zadržana Agencija 'Autentik'