Svi ponekada imamo i lepe i ružne emocije. Kada smo srećni često taj osećaj delimo sa najbližim osobama. A kada smo tužni, uplašeni, depresivni, besni, povlačimo se u sebe i taj osećaj ne delimo ni sa kim. Potreban nam je savet ili mišljenje nekoga ko je stručan da nam pomogne ali se ne usuđujemo ikoga da pitamo. Razlog znamo samo mi. Od danas na našem sajtu imate mogućnost da uz najveću diskreciju - uz šifru, postavite pitanje stručnjaku psihologu- psihoterapeutu i da pročitate odgovor. Koristeći šifru zadržavate potpuno pravo na diskreciju a stručan odgovor dobijete na našem sajtu u roku od 48h.Ukupno: 156
Juče: 95

Danas: 61


 

  

PSIHOLOG RADMILA GRUJIČIĆ
psihopomoc2012@yahoo.com

Pratite nas na Facebook-u

Psiho centar Psihomedica
https://psiho-centar-psihomedica.business.site/


UČINITE SVOJ ŽIVOT LEPŠIM
Pazite šta želite, može se ispuniti
Volite sebe pa će vas i drugi voleti


Da li vam se ikada desilo da nešto želite toliko snažno da gotovo vidite kako vam se to i ispunjava? Ukoliko imalo verujete u snagu želja i ako bar ponekad dozvolite da vas povedu emocije i intuicija, a ne samo zdrav razum, sigurno će vam se neka od tih želja i ostvariti. To je fenomen koji postoji otkako je sveta i veka, samo se u raznim kulturama naziva različitim imenima. Iz istočnih kultura nam je poznat kao metod vizualizacije željene situacije ili stanja, u Americi i Zapadnoj Evropi ga nazivaju moć podsvesti, kao i autosugestija. U situacijama kada jako želimo da utičemo na nekog drugog bez njegovog odobrenja, a u zavisnosti i od toga da li radimo za njegovo dobro ili ne, možemo govoriti o beloj ili crnoj magiji.
Vrlo je važno kakvo mišljenje imate o sebi. Volite sebe, pa će vas i drugi voleti. Niko vas ne može bolje poznavati od vas samih, pa zato i ne dozvolite da mišljenje drugih o vama bitno promeni vaše mišljenje o sebi. Nije loše ponekad saslušati kritiku drugih ne bismo li bili uspešniji na svom putu sazrevanja, ali, naravno, ukoliko je ta kritika upućena od nekog čije mišljenje cenimo, i ako bar delimično uvidimo da je kritika realna. To što nas neko kritikuje ne znači da mi uopšte ne valjamo, niti da nas ne voli, to samo znači da niko nije savršen, pa ni mi. Što pre sebi priznamo svoje mane, pre ćemo ih prevazići i postati zadovoljniji sobom. Prednost onih koji deluju samouvereno i nepobedivo je u tome što se oni ne boje suočavanja sa svojim slabostima i strahovima. Nemojte više odlagati i izbegavati neprijatne situacije, dokažite sebi da ste jaki. Sve što zaista želite, vi to i možete. Za sve postoji način. Nemojte razmišljati o preprekama, nego o konačnom cilju, a rešenje će doći samo.
Naravno, pre nego što nešto poželite, dobro razmislite da li je to zaista ono što će vas učiniti srećnim i zadovoljnim. Razmislite o svim mogućim pozitivnim, ali i negativnim aspektima svoje želje, jer kad se ispuni- može biti kasno.
Mariana Tišma

Za vas tekst priredila Radmila Grujičić

Sva prava Zadržana Agencija 'Autentik'