Svi ponekada imamo i lepe i ružne emocije. Kada smo srećni često taj osećaj delimo sa najbližim osobama. A kada smo tužni, uplašeni, depresivni, besni, povlačimo se u sebe i taj osećaj ne delimo ni sa kim. Potreban nam je savet ili mišljenje nekoga ko je stručan da nam pomogne ali se ne usuđujemo ikoga da pitamo. Razlog znamo samo mi. Od danas na našem sajtu imate mogućnost da uz najveću diskreciju - uz šifru, postavite pitanje stručnjaku psihologu- psihoterapeutu i da pročitate odgovor. Koristeći šifru zadržavate potpuno pravo na diskreciju a stručan odgovor dobijete na našem sajtu u roku od 48h.Ukupno: 160
Juče: 95

Danas: 65


 

  

PSIHOLOG RADMILA GRUJIČIĆ
psihopomoc2012@yahoo.com

Pratite nas na Facebook-u

Psiho centar Psihomedica
https://psiho-centar-psihomedica.business.site/


Šta je IQ

Kolicnik inteligencije (IQ - inteligence quotient) je mjera koja definise relativnu bistrinu ili intelektualne mogucnosti jedne osobe. IQ je dat rodjenjem i tokom zivota se ne mijenja. IQ predstavlja odnos izmedju rezulata koji ispitanik postize na testu inteligencije i rezultata koji postize prosjecna osoba iste starosti na istom testu i pod istim uslovima.

Iako je IQ najbolja pojedinacna mjera inteligencije, on nije ni jedina, ni potpuna mjera. Inteligencija je, kao i licnost, isuvise komplikovana cjelina da bi mogla da se definise jednim brojem. Inteligencija je funkcija i drugih faktora, a ne samo intelektualne sposobnosti. Da je ovo tacno znamo iz prakse, jer se osobe koje imaju isti IQ mogu znatno razlikovati. Ovi drugi faktori - motivacija, emocionalna stabilnost, upornost, nisu uvek mjerljivi, niti ih je uvek jednostavno jasno izdvojiti, ali se moraju uzeti u obzir u konkretnim situacijama. 
Sva prava Zadržana Agencija 'Autentik'