Svi ponekada imamo i lepe i ružne emocije. Kada smo srećni često taj osećaj delimo sa najbližim osobama. A kada smo tužni, uplašeni, depresivni, besni, povlačimo se u sebe i taj osećaj ne delimo ni sa kim. Potreban nam je savet ili mišljenje nekoga ko je stručan da nam pomogne ali se ne usuđujemo ikoga da pitamo. Razlog znamo samo mi. Od danas na našem sajtu imate mogućnost da uz najveću diskreciju - uz šifru, postavite pitanje stručnjaku psihologu- psihoterapeutu i da pročitate odgovor. Koristeći šifru zadržavate potpuno pravo na diskreciju a stručan odgovor dobijete na našem sajtu u roku od 48h.Ukupno: 158
Juče: 95

Danas: 63


 

  

PSIHOLOG RADMILA GRUJIČIĆ
psihopomoc2012@yahoo.com

Pratite nas na Facebook-u

Psiho centar Psihomedica
https://psiho-centar-psihomedica.business.site/


Boje


Boje su najljepši dar prirode (a njihova percepcija je fenomen od univerzalnog značaja).Svijet bez boje bio bi tužan i siv, osiromašen za mnoge radosti i zadovoljstva.Čovjek je od najranijih vremena koristio boje za uljepšavanje sredine u kojoj živi i oplemenjivanje površina i oblika koji ga okružuju.Sunčeva svijetlost je izvor boja.U mraku - sve su boje crne.
Dokazano je da boje utiču na svakodnevni život.Tako će razgovor biti vedriji u sobi sa svijetlim tonovima žute i narandžaste boje, a prije se može zaspati u sobi sa plavim zidovima.Sa više volje se radi ako u prostoriji preovlađuju zeleni tonovi, a ručak bolje prija na žutom stoljnjaku.Ako je u pitanju lenjost, ne treba da se radi u sobi u kojoj je sve plavičasto, a ako je nervoza, ne treba se okružiti crvenom bojom.

Boja

Zašto pomaže

veselost, radost;

stimulans, aktivnost;
To je veliki poticaj.Narandžasta se povezuje sa slavljeničkim raspoloženjem.Ublažava razdražljivost i pomaže ljudima da se opuste.

iritiranje, nervoza;
To je signal za razbuđivanje.Jača budnost, ubrzava rad srca, potiče živčani sistem(oprez: uz previše crvene teže se zaspi)

depresivnost

posesivnost, nezainteresovanost;
To je nešto kao "bavkground - muzika".Neće privući pažnju, pa je moguće dovoljno se opustiti i smiriti da bi se temeljno o svemu razmislilo.

osvježenje;
To je boja napretka."zeleno svijetlo" znači želju da se krene naprijed: asocijacije sa prirodom nadahnjuju samopouzdanje.

Sva prava Zadržana Agencija 'Autentik'