Svi ponekada imamo i lepe i ružne emocije. Kada smo srećni često taj osećaj delimo sa najbližim osobama. A kada smo tužni, uplašeni, depresivni, besni, povlačimo se u sebe i taj osećaj ne delimo ni sa kim. Potreban nam je savet ili mišljenje nekoga ko je stručan da nam pomogne ali se ne usuđujemo ikoga da pitamo. Razlog znamo samo mi. Od danas na našem sajtu imate mogućnost da uz najveću diskreciju - uz šifru, postavite pitanje stručnjaku psihologu- psihoterapeutu i da pročitate odgovor. Koristeći šifru zadržavate potpuno pravo na diskreciju a stručan odgovor dobijete na našem sajtu u roku od 48h.Ukupno: 156
Juče: 95

Danas: 61


 

  

PSIHOLOG RADMILA GRUJIČIĆ
psihopomoc2012@yahoo.com

Pratite nas na Facebook-u

Psiho centar Psihomedica
https://psiho-centar-psihomedica.business.site/


СОС број 0800 -200 -201 за пријаву насиља у школама


Образовање и васпитање 08.12.2011.

Министар просвете и науке проф. др Жарко Обрадовић отворио је данас први СОС телефонски број 0800 -200 -201 за пријаву насиља у школама, путем којег ће жртве и сведоци насиља у школама моћи да пријаве та дела.


Министар Обрадовић je истакао је да је стратешки циљ акције да се заустави и искорени насиље и да се деци основних и средњих школа омогући безбедно окружење и безбедни услови за учење.


- Намера увођења ове телефонске линије је да жртве и сведоци насиља имају могућност да те случајеве пријаве и да се тиме покрене процедура решавања проблема. Насиље треба да пријаве жртве, али и сведоци. Анонимност оног ко пријављује ће бити заштићена – истакао је министар Обрадовић .


Телефонски позиви су бесплатни, а насиље ће моћи да се пријави и анонимно. СОС телефон ће функционисати у складу са Протоколом о пријављивању насиља у школама: ономе ко пријави насиље постављаће се приближно 20 питања, међу којима су где и кад се насиље десило, да ли је пријављено управи школе, градском просветном инспектору, као и упутства како то да учине.


На позиве на СОС број 0800/200-201 одговараће стручно лице Министарства просвете и науке, које ће прослеђивати информације на одређене адресе, а хитни случајеви биће решавани одмах. Зависно од врсте проблема, онај који пријављује насиље биће упућен на одговарајуће институције .


Особе које ће одговарати на те позиве радиће сваког радног дана од 8.30 до 16.30 часова, а изван тог времена све позиве регистроваће аутоматска телефонска секретарица.

 

 
Sva prava Zadržana Agencija 'Autentik'